Ultimate magazine theme for WordPress.

Borowicz kontra guga w Katowicach

0

Pierwszy dzień kalendarzowej wiosny to również data premiery nowego odcinka popularnego vloga kulinarnego „Jestem Borowicz”. „Guga – ostatnie starcie” jest odcinkiem wyjątkowym w serialu. Po raz pierwszy bowiem gospodarz programu zaprasza widzów nie do szkockich, lecz … katowickiej restauracji. Ale szkockiego akcentu w programie również nie brakuje.

Adam Borowicz po raz drugi postanowił zmierzyć się z guga, który był bohaterem jednego z odcinków nakręconych w malowniczych krajobrazach archipelagu Hebrydów Zewnętrznych. Guga – czyli ptak,  którego pisklaki są przysmakiem tamtejszej kuchni. Jego zapach jest jednak tak intensywny i specyficzny zarazem, że odrzuca obcokrajowców.

Tym razem, za poskromienie guga zabrała się dwójka znakomitych śląskich kucharzy: Marcin Czubak (finalista programu „Top Chef”, który zresztą umiejętności kulinarnego zdobywał w … Szkocji) oraz Jacek Zagórny.
Jaką potrawę z guga w roli głównej zaproponowali mistrzowie kuchni)? Czy Adam Borowicz tym razem rozsmakuje się w guga? O tym przekonacie się oglądając ósmy odcinek programu „Jestem Borowicz”.

Na ścieżce dźwiękowej odcinka usłyszymy utwory śląskiego zespołu Studio Sztama, pochodzące z nowego wydawnictwa grupy „Zahipnotyzowani”, które będzie miało oficjalną premierę 1 kwietnia. – Oglądałem parę odcinków, zaciekawiły mnie. Bardzo fajny program, skierowany do „nowej fali Ślązaków”. A ponieważ bardzo lubię gotować, więc… tym bardziej się cieszę, że nasza muzyka zagościła w tej serii – mówi Jacek „Sajde” Bywalec, wokalista i autor tekstów Studio Sztama.
Program „Jestem Borowicz” dostępny jest na platformie You Tube.

Najnowszy odcinek „Jestem Borowicz” -> https://www.youtube.com/watch?v=Mh3QiBUu-uA